Cuida’t l’audició, revisem la nostra pèrdua auditiva.

Ens relacionem amb el món mitjançant els sentits, els quals envien senyals al cervell i aquest activa les nostres emocions i respostes. Tots els sentits són importants, però potser l’oïda juntament amb la visió són els que ens aporten més informació.
Sempre estem envoltats de sons, cotxes al carrer, música de fons, els telèfons…

És important que de tant en tant, agafem aire, ens relaxem, parem i escoltem el món que ens envolta.
Fem una escolta activa, per exemple si estem a la natura, sents els cants dels ocells? si estàs a la platja, sents la remor del mar?, a casa, has de pujar el volum de la televisió?, quan parles amb un amic, li demanes que et repeteixi les coses? de vegades, sents el que et diuen però no ho entens? Totes aquestes petites coses són signes de pèrdua auditiva. La pèrdua auditiva és molt comú i fins i tot normal amb el pas dels anys.

Si tenim dubtes d’una possible pèrdua auditiva, ens podem dirigir a un professional en audiologia, que ens farà una audiometria i determinarà quin és el grau de pèrdua auditiva i quina és la millor opció per recuperar una bona audició.
És important prendre consciència d´aquesta pèrdua auditiva i buscar la solució , ja que aquesta mancança repercuteix repercuteix directament en la qualitat de vida. No escoltar bé ens porta a relacionar-nos poc, a aïllar-nos en determinades situacions i a perdre progressivament la nostra seguretat i inclús l´autoestima.

És per tot això que és molt recomanable fer-se una revisió auditiva periòdicament per valorar la pèrdua auditiva.

La vida és massa bonica perquè ens en perdem una part.